Luftfilteret er en del af bilens indsugningssystem, typisk placeret i en plastik- eller metalbeholder i motorrummet, som sørger for at filtrere den luft, der strømmer ind i motoren, og dermed beskytte den mod at blive forurenet af støv, snavs og andre partikler.

 

Her hos Carlab har vi et stort udvalg af luftfiltre til biler og alt det nødvendige tilbehør, du måtte få brug for. Er det tid til at skifte din bils luftfilter? Læs med her og find ud af det.

Hvor ofte skal du skifte luftfilter?

Luftfilteret i din bil skal typisk skiftes en gang om året eller for hver 20.000 - 40.000 km. Derudover afhænger det også af bilens fabrikant og kørselsforholdene. Kører du f.eks. i støvede eller snavsede omgivelser eller i områder med høj luftforurening, så vil det slide mere på din bils luftfilter og kræve hyppigere udskiftning end ellers.

Hvorfor skal du skifte luftfilter?

Et tilstoppet luftfilter kan reducere luftstrømmen til din bils motor med det resultat, at motorens ydeevne nedsættes. Derfor er det en god idé at tjekke og udskifte luftfilteret i din bil regelmæssigt for at beskytte motoren og dens ydeevne.

 

I den forbindelse anbefaler vi, at du følger bilens vedligeholdelsesplan, da der ofte vil være anbefalinger til udskiftning af luftfilteret og andre vigtige dele i bilen.

Hvilket luftfilter skal du bruge?

Her hos Carlab har vi et bredt sortiment af forskellige luftfiltre til biler, og uanset hvilket filter du skulle stå og mangler, så skulle vi gerne ligge inde med den helt rette løsning til dig. Vores udvalg af luftfiltre inkluderer:

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål angående vores luftfiltre eller andre produkter, så er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf. 70 277 388 eller carlab@carlab.dk.